Placeholder image

KENT ANDERSEN

Kent Andersen (1962) er norsk/new zealandsk offisersønn født i Drammen. Han vokste opp i et tverrkulturuelt og språkforvirret, liberal-ateistisk hjem, hvor et sosialt, vitenskapelig og politisk engasjement hos foreldrene formet en personlighet med sterke kontraster og sterkt engasjement. Men ingenting er så enkelt at det ikke fortjener en debatt.

Kent er barn av den kalde krigen, og siden faren var offiser i luftforsvaret, var storpolitikk, militæret og sikkerhetspolitikk en nær del av barndommen. Det samme var stadige flyttinger til nye steder i landet. Allerede som femåring var han fascinert av skrivemaskiner, astronomi, zoologi og naturligvis dinosaurer og fossiler. Og interessen for flyging og mekanikk som faren gav ham, har fulgt ham gjennom hele livet.

En bygdegutt bak oslomannen

Familien bygde hus i Haugsbygda utenfor Hønefoss da han var 13 år, og dermed har Kent røttene sine solid plantet i bygdekulturen. Han skal aldri bygge et hus igjen, men skrur forsatt bil selv. Han startet sin yrkeskarriere i industrien og vekteryrket, men han har jobbet som tekstforfatter i reklamebransjen siden 1994. Kent publiserte mange krimnoveller i magasiner på 90-tallet, og har publisert flere artikler som spenner fra modellfly til astronomi.

Forfatter, provokatør og musiker

Foruten å skrive er Kent også musiker og har vært aktiv på scenen i en drøss band siden han var 16. Han er vokalist og rytmegitarist i partybandet "Loose Item Harness", spiller av og til bass i "Just Another Bluesband", og klimprer kassegitar når anledningen byr seg. Som politiker for Fremskrittspartiet er han antatt å være på høyresiden, men Kent er liberaler med arbeiderklassen i hjertet, og Einar Gerhardsen som politisk forbilde. Kent er fascinert av lateraltenking, og elsker å sette ting på spissen, provosere og debattere. Han er kjent fra flere skarpe, politiske kronikker, uttalelser og innlegg.

”Nakenape” er hans første roman.

Etter å ha jobbet kreativt i reklamebransjen så lenge, har det blitt et instinkt å finne nye løsinger, nye historier og nye utveier som overrasker. Derfor skriver Kent kun fiksjon, og dikter opp alt av personer, handling og scener. For det første er han en ganske privat person, og ønsker ikke utlevere noen, og for det andre: Klarer man å skrive fiksjon, går man aldri tom for nye historier. Kent har personlig kjennskap og interesse for vitenskap, religion og menneskelig psykologi, og alle disse temaene går igjen i alt han skriver.

Kent har slått rot i Oslo, og nyter tidsklemma sammen med tre barn, en hittekatt og sin kjære samboer, Ina Kristine.

Kuriosa: